Trendiga och tidlösa solglasögon för herr

Innehållsförteckning
Modell för herrmode

Trots vad många tror är solglasögon inte bara för varma dagar. Vi på Mansmodet förvånas ständigt över varför folk inte bara skaffar ett snyggt par solglasögon och bär dem överallt som en daglig nödvändighet – precis som de gör med vanliga glasögon.

Solglasögon är inte bara en accessoar som gör att man ser svinball ut, de skyddar också dina ögon. Det är viktigt att blockera farliga UV-strålar, oavsett om det är en solig vinterdag eller mitt på sommaren. Och det är ännu bättre om du kan göra det med stil. Solglasögon kan vara en del av din sommarens hetaste trender och kan kombineras med trendiga herrskor för att skapa en komplett look.

Här har vi sammanställt en lista av de bästa solglasögonen för denna sommar (och alla andra somrar). Lita på oss, allt det där kisandet kommer att ge dig rynkor. Men innan du köper, ta en titt på våra enkla stiltips för män för att göra ett informerat val.

Köpöverväganden

Först och främst, här är ett antal saker du bör överväga noggrant innan du bestämmer dig för ett nytt par solglasögon, från ansiktsform till linskvalitet. Vi har tidigare diskuterat detta i vår artikel om herrmode 2023, men det är värt att upprepa.

Ansiktsform

Solglasögonens ansiktsform är ett minfält, men det finns vissa konventioner att följa. Om ditt ansikte är längre än det är brett – med mjukare linjer runt dina kinder och käke – är det sista du vill göra att få det att se längre ut, så undvik något för litet eller John Lennon-liknande. Lyckligtvis är resten av solglasögonvärlden din ostron, så känn dig fri att välja mellan fyrkantiga och rundare stilar, med överdimensionerade och droppformade (tänk pilotglasögon) silhuetter som fungerar särskilt bra också.

För resten av oss är reglerna lite knepigare. Runda och böjda stilar hjälper till att mjuka upp skarpare ansiktsdrag som uttalade kinder och fyrkantiga käkar. Fyrkantiga bågar med rundade hörn kan också fungera, men för mycket geometrisk formning kan betona dina vinklar och verka ganska brutal.

Fyrkantiga ansikten (liknande längd och bredd) lämpar sig för rundare stilar, medan rundare ansikten kommer att dra nytta av lite mer struktur och definition. Om du någonsin är osäker, är den klassiska Wayfarer-modellen en universell stil som fungerar för nästan alla män, så börja därifrån.

Bågar

När du jämför bågar är det värt att överväga färg, material och detaljer. Välj en färg som kompletterar din hudton och hårfärg. Svarta och bruna bågar är klassiska val som passar de flesta, men om du känner för att sticka ut kan du prova bågar i starka färger eller med intressanta mönster.

När det gäller material är metall och plast de vanligaste alternativen. Metallbågar är oftast mer hållbara och kan ge en mer sofistikerad look, medan plastbågar kan vara lättare och mer bekväma att bära.

Slutligen, tänk på detaljerna. Detaljer som logotyper, mönster eller speciella gångjärn kan göra dina solglasögon mer unika och intressanta. Men kom ihåg, mindre är ofta mer när det gäller detaljer.

Linsmaterial

När det gäller linser är det viktigt att tänka på vilket material de är gjorda av. Plastlinser är lättare och mer stöttåliga än glas, men de kan repas lättare. Glaslinser å andra sidan erbjuder överlägsen klarhet och är mer reptåliga, men de kan spricka eller krossas vid påverkan.

UV-skydd

Det är viktigt att dina solglasögon har 100% UV-skydd. Detta skyddar dina ögon från skadliga UV-strålar som kan orsaka långvariga ögonskador.

Polariserade linser

Polariserade linser minskar bländning från reflekterande ytor, vilket gör dem till ett bra val för vatten- och vintersporter. De kan dock göra det svårare att se skärmar på saker som mobiltelefoner och GPS-enheter.

De bästa och snyggaste tidlösa solglasögonen för herr

Ray-Ban Wayfarer

Ett par Ray Ban Wayfarer

Dessa solglasögon är enligt många de snyggaste i världen. Med sin ikoniska design passar de bäst till ovala och runda ansiktsformer. Wayfarer-modellen ger ett sofistikerat och samtidigt avslappnat intryck.

Ray-Ban Aviator

Ett par Ray Ban Aviator

Denna klassiska modell är tidlös och passar de flesta ansiktsformer, men framhäver särskilt väl de med ett hjärtformat eller fyrkantigt ansikte. Aviator-modellen är känd för sin distinkta pilotstil.

Oakley Holbrook

Ett par Oakley Holbrook

Dessa sportiga och trendiga solglasögon har en rektangulär form som passar bäst till runda och ovala ansikten. Holbrook-modellen är perfekt för den aktiva mannen.

Persol PO9649S

Ett par Persol PO9649S

Dessa stilfulla solglasögon har en retrodesign och rundade linser som passar bäst till fyrkantiga och rektangulära ansiktsformer. PO9649S-modellen är ett utmärkt val för den modekänslige.

Tom Ford Henry

Ett par Tom Ford Henry

Denna moderna och sofistikerade modell har en fyrkantig form som passar bäst till runda och ovala ansikten. Henry-modellen ger en lyxig och elegant look.

Gucci GG0061S

Ett par Gucci GG0061S

Dessa eleganta solglasögon har ett distinkt dubbel-G-logotypmönster och passar bäst till hjärtformade och ovala ansikten. GG0061S-modellen är ett uttryck för Guccis kända italienska lyx.

Prada Linea Rossa PS 56MS

Ett par Gucci GG0061S

Denna sportiga modell med en touch av lyx passar bäst till fyrkantiga och rektangulära ansiktsformer. PS 56MS-modellen är perfekt för den stilmedvetne mannen som vill sticka ut.

Persol PO649

Ett par Persol PO649

Denna ikoniska modell med pil-detaljer på skalmen passar bäst till ovala och runda ansikten. PO649-modellen är ett klassiskt val som aldrig går ur tiden.

Carrera Champion

Ett par Persol PO649

Denna moderna och ungdomliga modell med rundade linser passar bäst till fyrkantiga och rektangulära ansiktsformer. Champion-modellen är perfekt för den unga och trendiga mannen.

Oliver Peoples Gregory Peck

Alvaries product close up photograph of Oliver Peoples Gregory a8e34df4 2d69 4870 8384 7de174a0abe4

Inspirerade av skådespelaren Gregory Peck, har dessa solglasögon en tidlös design som passar bäst till fyrkantiga och hjärtformade ansikten. Gregory Peck-modellen är ett sofistikerat och klassiskt val.

Välj de solglasögon du känner dig bekväm i

Oavsett om du föredrar trendiga eller tidlösa solglasögon, finns det ett par där ute för dig. Kom ihåg att tänka på passform, skydd och kvalitet när du väljer dina nästa solglasögon. Solglasögon är ett utmärkt sätt att uttrycka din personliga stil.

Picture of Fredrik Sjunnesson
Fredrik Sjunnesson
Fredrik Sjunnesson är namnet bakom denna blogg, en modeentusiast med ett öga för stil. Trots att han inte har en formell bakgrund inom modeindustrin, brinner Fredrik för att utforska modevärlden genom sin egen unika lins. På sin blogg delar han med sig av sina personliga stilval och tipsar om stilar och plagg som fångar hans öga. Genom att blanda sin egen smak med aktuella modetrender, strävar Fredrik efter att inspirera sina läsare att hitta sin egen stil och känna sig självsäkra i sina modeval.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer